Avala

/   avala.co.rs   / Srpski  

2019-10-09 20:54:19

Oni kažu da Kurti želi privatne Srbe koji nisu sa Srpske liste i koji ne sarađuju sa zvaničnim Beogradom i poručuju da se Srpska lista mora posmatrati kao legitimni deo političke volje Srba u južnoj pokrajini.

Saglasni su da izjava Aljbina Kurtija govori da on hoće zemlju bez Srba, teritoriju na kojoj ne žive naši ljudi, odnosno gde su dobrodošli samo Srbi koji misle kao Šiptari i koji slušaju Šiptare.

Od posete specijalnog izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela, koji će se u četvrtak sastati s predsednikom Vučićem, ministar Vulin očekuje da se čuju stavovi prema KIM koji su za nas veoma važni, dok prvi čovek MUP-a ističe da je za našu zemlju prvenstveno bitno da se takse na robu iz centralne Srbije i BiH ukinu kako bi nastavak dijaloga uopšte bio moguć.

Na predstojećoj Generalnoj skupštini Interpola koja će biti održana od 15. do 18. oktobra u Čileu srpska delegacija boriće se do poslednjeg trenutka da  takozvano Kosovo ne postane član te organizacije, kaže ministar Stefanović i napominje da je takozvano Kosovo pozvano da prisustvuje sednici samo kao posmatrač iako ga zemlja domaćin ne priznaje kao državu.

Priče o tome da Priština ove godine neće ni pokušati da postane članica Interpola bile su samo deo njihove  političke  igre, ocenjuje Stefanović i zaključuje da su i ranije plasirane takve priče samo da bi Srbija pomislila da time uopšte ne treba da se bavi.


studiob.rs
koji srba srbije kurti samo studiob nema vlade beograda prihvati vulin stefanovic


User comments