Avala

/   avala.co.rs   / Srpski  

2019-09-11 13:52:40

Direktor Mona hotel menagementa Tomislav Momirović ocenio je da je najavljeno  povećanje minimalne zarade u Srbiji realno i izbalansirano u ovim političkim okolnostima.

Minimalna zarada u Srbiji od iduće godine biće povećana 11,1 odsto, odnosno sa 155,3 dinara na 172,5 dinara po satu, odnosno sa sadašnjih 27.022 dinara na 30.022 dinara.

„Ono će naravno dovesti do izvesnog otpuštanja i povećanja sive ekonomije u siromašnim delovima zemlje, ali to se neće osetiti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu,…“, naveo je Momirović na svom Twitter nalogu.

„Vlada može da donese odluku da minimalna plata bude 5.000 evra ali na taj način ne može da se poveća standard. Svako povećanje minimalca je raspodela, neki budu otpušteni, a nekima se poveća plata“, smatra Momirović.

On je naveo i da je teško u Srbiji komentarisati cenu rada, jer pojedini ne shvataju da je plata tržišna kategorija.

„U biznisu nema ljubavi“

Momirović kaže da je zemlja u dobroj privrednoj konjukturi i vlada želi da širi krug ljudi da to oseti. „To radi administrativnim merama i to uvek stvara neke probleme“.

Minimalnu zaradu u Srbiji prima oko 350.000 radnika.

O povećanju minimalne zarade nedavno smo pričali sa direktorom Mona hotel menagementa Tomislavom Momirovićem i u intervjuu za BIZLife.

„Bio sam provokativan…Izvinite, ali drugačije ne može“

Izvor: BIZLife

Foto: YT/Screenshot


bizlife.rs @bizlifeportal
plata bizlife minimalca raspodela neki budu nekima srbiji dinara momirovi poveanje menagementaUser comments