/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-07-12 01:26:38

Foto: ATV / screenshot

Ekonomija evrozone suočena je sa rastućim rizicima koji proizlaze iz trgovinskih tenzija, Bregzita i visokog duga Italije, naveo je Međunarodni monetarni fond u danas objavljenom izveštaju, gde je takođe podržao planove Evropske centralne banke za novim podsticajima.

U izveštaju, poslednjem o evrozoni uoči stupanja direktorke te institucije Kristin Lagard na čelo ECB u novembru, MMF navodi da su planovi centralne banke evrozone da očuva prilagodljivu monetarnu politiku od vitalnog značaja jer je valutni blok suočen sa “dugim periodom anemičnog rasta i inflacije .

Takođe je ocenjeno da je evro i dalje neznatno potcenjen, uprkos tome što je ojačao prošle godine.

MMF je pozvao zemlje sa velikim trgovinskim suficitom, uključujući Nemačku i Holandiju, da investiraju više kako bi pomogle uravnoteženju kursa.

Prema procenama Fonda, privredni rast 19-članog bloka će usporiti na 1,3 odsto u ovoj godini sa 1,9 odsto u 2018. godini, da bi se u 2020. oporavio na 1,6 procenata.

Institucija sa sedištem u Vašingtonu je, međutim, ukazala na povišene rizike koji proističu iz globalnih trgovinskih tenzija, neizvesnosti uzrokovanih nejasnim putem izlaska Britanije iz EU i visokog duga Italije.

MMF, takođe, predviđa da će inflacija u evrozoni, bar do 2022. godine, biti znatno ispod cilja ECB od blizu 2,0 odsto, i za ovu godinu prognozira stopu inflacije od 1,3 odsto, što je u skladu s procenama ECB.


blic.rs
evrozone rasta blic period potrebni odsto italije takoe duga visokog tenzija trgovinskih
   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

roiue.com strasy.com comeseestay.com have2trade.com aialy.com enbhd.com excitement.tv belgradevents.com referrads.com who-wear-what.com preporucujemo.com realestate-balkan.com yelwi.com spainserbia.com nekretnineito.com advertisement.cloud aktuelno.info rentacarswitzerland.com yewik.com realestate-iceland.com dooule.com localhost automobili.tk automobili.cf kriptovalute.gq

Latest

SPORT   www.mozzartsport.com Jul 24
09:23

Mačvan u Japanu

SPORT   feedproxy.google.com Jul 24
09:18

Koji sportski klubovi vrede najviše na svetu

SPORT   feedproxy.google.com Jul 24
09:18

Zvezda večeras protiv Helsinkija