/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-07-12 00:24:56

Foto: Marko Đoković / RAS Srbija

Ministar evropskih integracija Jadranka Joksimović sastala se danas u Batumiju sa predsednicom Gruzije Salomom Zurabičvili, koja je istakla značaj dobrih političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje i pozvala na dodatno unapređenje.

Joksimović je novinarima nakon sastanka rekla da je sastanak bio vrlo sadržajan i da je jasan pokazatelj koliko Gruzija vrednuje iskrenu podršku Srbije njihovim evropskim aspiracijama.

Istakla je da je zahvalila predsednici Zurabičvili na čvrstoj i principijelnoj podršci te zemlje teritorijalnom integritetu Srbije, navodeći da je Gruzija dosledna u stavu da ne priznaje nezavisnost takozvanog Kosova.

Gruzija je zemlja sa kojom delimo puno toga u pogledu naših kulturoloških sličnosti, mi smo pravoslavne zemlje, to oni posebno cene i uvažavaju , istakla je ministar.

Foto: screenshot

Navodeći da obe zemlje imaju evropsku budućnost, Joksimović je navela da su Srbija i Gruzija na različitim putevima, budući da naša zemlja ima perspektivu članstva, dok su oni u istočnom partnerstvu, ali svakako imaju želju za evropskom budućnošću.

Joksimović je istakla i da je predsednici Gruzije prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ponovila otvorenost Srbije za svaku vrstu podrške gruzijskom putu evropskih aspiracija i budućnosti.

Oni su vrlo zainteresovani za to , istakla je Joksimović.

Dodala je i da je predsednica Zurabičvili ukazala na značaj dobrih političkih i ekonomskih odnosa i prijateljskih naorda naše dve zemlje i pozvala na dodatno unapređenje.

Ministar je podsetila i da Gruzija prvi put uspostavlja svoju ambasadu u Srbiji nakon dugo vremena, što je još jedan signal dobrih odnosa.

Sve u svemu, mislim da je pokazano poštovanje prema Srbiji, mi ostajemo dosledni partner i prijatelj i verujem da ćemo i u budućnosti imati priliku da ugostimo predsednicu Gruzije u Srbiji , rekla je Joksimović.

Ministarka za evropske integracije danas i sutra učestvuje na Međunarodnoj konferenciji Evropski put Gruzije - partnerstvo koje znači, 10 godina posle , u gruzijskom gradu Batumiju.


blic.rs
joksimovi gruzija istakla srbija zemlje gruzije zurabivili prijatelji srbije dobrih blic ministarka
   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

roiue.com ceais.com whenisnextprayer.com rent-lux.com realestate-serbia.com buregdzinica.com eagencija.com belgradevents.com who-wear-what.com usercomply.com djesi.com preporucujemo.com mvprush.com realestate-europa.com realestate-bosniaandherzegovina.com spainserbia.com aktuelno.info yewik.com dooule.com realestate-islands.com gdprtodo.com automobili.cf kriptovalute.gq ekonomija.ga ekonomija.cf

Latest

SPORT   www.mozzartsport.com Jul 24
09:23

Mačvan u Japanu

SPORT   feedproxy.google.com Jul 24
09:18

Koji sportski klubovi vrede najviše na svetu

SPORT   feedproxy.google.com Jul 24
09:18

Zvezda večeras protiv Helsinkija