/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-06-19 01:21:31

19 Jun 2019 - 00:41 Top secret Link

Nova Supra je trenutno najsportskija Toyota, ali to će se u skoroj budućnosti promeniti. Naime, Toyota je potvrdila da radi na razvoju novog hiperautomobila koji bi bio 3 do 4 puta snažniji od nove Supre.

Reč je o modelu GR Super Sport koji se razvija u dve verzije, drumskoj i trkačkoj koja će učestvovati u novoj FIA-inoj klasi za hiperautomobile na trkama izdržljivosti (WEC) u sezoni 2020/2021. Tačnije, trkačka verzija će se bazirati na drumskoj, a sada po prvi put imamo uvid u testni prototip kojim je na stazi Fuji Speedway upravljao Toyotin glavni izvršni direktor Akio Toyoda.

Drumska verzija ovog automobila će u stvari biti tzv. duhovni naslednik drumske verzije modela TS020 GT-One s kraja 90-ih godina prošlog veka. Ako je ranije predstavljena studija pokazatelj puta kojim će krenuti serijski model, radiće se o hibridnom sportskom automobilu dinamičnog dizajna i snage oko 1000 KS. Podsetimo, studiju koja je predstavljena pre otprilike godinu dana je pokretao centralno smešteni 2,4 litarski bi-turbo V6 uparen s električnim pogonskim sklopom.

Trkačka verzija će čak biti nešto slabija s obzirom da pravila za pomenuto takmičenje ograničavaju snagu na 750 KS i masu vozila na 1100 kg. Takođe, proizvođači neće morati da ugrade električni deo pogonskog sklopa, ali ako to učine električni motori neće smeti da razvijaju snagu veću od 275 KS.

Očekuje se da će drumska verzija na tržište stići u ograničenoj seriji, a cena će odgovarati visokim performansama i ekskluzivnosti. Drugim rečima, zainteresovani mogu početi da pripremaju milione.

Izvor: Autonet.hr / YouTube

Foto: Screenshot Autoblog.rs / YouTube


autoblog.rs
toyota autoblog hiperautomobila super sport testiranja svog verzija kojim radi razvoju novog

   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

personaio.com comeseestay.com stanje.com stockscrunch.com ebsre.com realestate-serbia.com portofbar.com eagencija.com regije.com belgradevents.com usercomply.com djesi.com preporucujemo.com spainserbia.com aktuelno.info cetiritocka.com lukabar.com rentacarswitzerland.com has2trade.com rebrs.com wedevelopsites.com automobili.tk automobili.cf kriptovalute.ga kriptovalute.gq

Latest

SPORT   www.mozzartsport.com Jul 24
09:23

Mačvan u Japanu

SPORT   feedproxy.google.com Jul 24
09:18

Koji sportski klubovi vrede najviše na svetu

SPORT   feedproxy.google.com Jul 24
09:18

Zvezda večeras protiv Helsinkija