Avala

/   avala.co.rs   / Srpski  

2019-06-19 01:16:46

Britanski specijalisti za automobile za staze iz komanije Ultima Sports napravili su model RS, u koji su uneli svoje 35-godišnje iskustvo iz prethodnih modela, poput GTR i Evolution. RS je prefinjenija, civilizovanija kreacija koja se može voziti i po standardnim putevima.

Automobil raspolaže čak i svojim setom prtljaga, kao i kamerom za pogled unazad i parking senzorima. RS ima laganu strukturu na koju je postavljena karoserija od fiberglasa.

Ultima se sa ovim modelom fokusirala na estetiku, pa je RS dizajniran pod uticajem trkačkih modela iz Le Mana grupe C iz osamdesetih godina prošlog veka. Mnogi aerodinamički elementi su od karbona, uključujuči krovni segment koji usmerava dodatni vazduh u motor. Veliko zadnje krilo takođe je napravljeno od karbonskih vlakana.

RS može da primi više različitih motora, a Ultima je odabrala Chevroletov 6,2 litarski V8 agretat u specifikacijama LS3 i LT5, Jača verzija koristi se u C7 Corevetti ZR1 i proizvodi 1200KS.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 2,3 sekunde, a maksimalna brzina premašuje 400km/h, tvrdi britanska kompanija. U zvaničnom saopštenju navodi se da RS “ima potencijal da nadmaši svaki drugi hipermodel na planeti za obične puteve”.

Jedina opcija za menjač je šestostepeni manuelni iz Porschea. Automobil koristi Ultimine kovane felne od 19 inča, AP Racing kočnice i ogibljenje sa dvostrukim viljuškama sa podesivim amortizerima. Automobil je težak samo 930kg.

Kabina je oplemenjena kožom i alkantarom, analognim instrumentima, multimedijalnim sistemom Alpine sa navigacijom i pločicom sa individualnim serijskim brojem. Kupci mogu da biraju levu ili desnu orijentaciju upravljača.

Ultima trenutno prima narudžbine, a premijera modela RS ulediće 4. jula na ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine.


nacionalnaklasa.com
ultima sports nacionalnaklasa koji modela automobil https prethodnih iskustvo godinje svoje uneli


User comments