/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-06-19 00:26:32

BEOGRAD -

Bivša finska političarka, psihijatar, Pirko Turpijenen, autorka knjige Tri ličnosti u istoriji , koja će se do kraja meseca pojaviti i u Srbiji, tvrdi da je Nemačka zajednički imenitelj Finske i Srbije u političkom smislu.

Vama su dva puta razbijali zemlju, a mi smo dva puta ratovali za njihove interese. Na kraju tih ratova, oni su nam napisali istoriju - kakva nije bila , rekla je Turpijenen za Novosti.

Prema njenim rečima, Srbi nikada ne smeju da poveruju u ono što im se nameće i, kako kaže, moraju ostati verni svom sećanju.

Kao primer ona je navela Račak, selo na KiM gde je fingirani masakr Albanaca poslužio za donošenje odluke o NATO agresiji na tadašnju SRJ.

Račak nije samo tragedija Srba i istine, nego i sramota Finske , navela je uz podsećanje da su Marti Ahtisari i Helena Ranta samo dvoje od nekoliko Finaca koji su saučestvovali u kreiranju tragedije srpskog naroda koja je u toku.

Turpijenen će u septembru doći u Beograd na promociju svoje knjige, a u međuvremenu piše blog na kome je više od 5.000 članaka i im stalnu čitalačku publiku.

Ona smatra da je to način da promeni impregniranu neistinu o događajima na Balkanu koja vlada u Skandinaviji.

Nju, kao psihijatra, kaže, interesuje samo istina.

Događaji u vašoj pokrajini su sramota čovečanstva. Svakodnevno skupljam informacije od ljudi sa terena i od običnih građana koji su napustili Kosmet. Prikupljam i što govore političari u Evropi o stanju na Kosmetu. Moja nova knjiga govori o posrnuću evropske civilizacije , rekla je Turpijenen.


rtv.rs Javna Medijska Ustanova Jmu Radio-televizija Vojvodine
turpijenen sramota tragedija srba finske koja http samo knjige raak radio linosti

   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

realestate-mediteran.com stanje.com aialy.com mesdzid.com regije.com 8creatives.com belgradevents.com referrads.com preporucujemo.com mvprush.com realestate-europa.com yelwi.com spainserbia.com creativehalo.co nekretnineito.com advertisement.cloud iagencija.com cruiserfleet.com aktuelno.info cp6uja.com backpackaccommodation.com yicyf.com rebsr.com touristransfer.com burgdzinice.com

Latest