/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-06-12 13:30:50

Foto: Beta/AP/Virginia MayoPredsednik Evropskog saveta Donald Tusk preporučio je danas da se sa Severnom Makedonijom i Albanijom počnu pristupni pregovori ali i dodao da se s njegovom ocenom ne slažu sve članice EU.

Govoreći posle sastanka s severnomakedonskim predsednikom Stevom Pendarovskim, Tusk je rekao da je Severna Makedonija učinila sve što se od nje očekivalo .

On je ipak dodao da nisu sve članice spremne da donesu odluku o otpočinjanju pregovora narednih dana .

Tusk je naveo i da veruje da će Severna Makedonija i Albanija eventualno ući u EU kao i da pitanje nije da li će nego kada će .

Lideri EU će o tom pitanju razgovarati na samitu u Briselu 20. i 21. juna. Za otvaranje pristupnih pregovora je potreban konsenzus.


novimagazin.rs
albanijom severnom makedonijom tusk novimagazin otvoren pregovore dodao http lanice ponu pristupni

   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

serbiaaccommodation.com roiue.com weighborhood.com personaio.com wedesignweb.com have2trade.com jicyf.com kosovaaccommodation.com rent-lux.com balkansaccommodation.com whowhenwhat.info engin3r.com 8creatives.com belgradevents.com annds.com iywux.com preporucujemo.com mvprush.com realestate-balkan.com realestate-europa.com spainserbia.com imtbo.com advertisement.cloud aktuelno.info cetiritocka.com

Latest