/   Avala   avala.co.rs / Srpski  

2019-05-15 21:21:56

Pirotski internacionalni fudbalski trener Milan Ćirić postigao je izuzetan uspeh u Kini, gde trenira mlađe kategorije ekipe FC “MCRY”. Ćirić je na završnom turniru sa svojom ekipom osvojio Šampionat Kine U18. Njegova ekipa je savladala ekipu Changsha 1:0 na turniru fudbalera starosti do 18 godina,  na kome je, u završnom delu, učestvovalo 14 ekipa iz različitih kineskih provincija. 

Kako je Ćirić kazao Pirotskim vestima, sva takmičenja mlađih kategorija u Kini su turnirskog tipa.

-Naš klub se takmiči u 4. ligi. Međutim, tim je sastavljen od igrača koji imaju 16, 17 i 18 godina pa su čelnici kluba odlučili da nas prijave za završni turnir u Kunmingu za U18. U finalu smo pobedili ekipu iz provincije Changsha 1:0. Klub je relativno mlad, oformljen 2016 godine, i iskljucivo orjentisan za razvoj mladih igrača. Iz kluba su ponikla dva reprezentativca Kine za U18. Pored prvog tima, klub ima i generaciju U13, koja takodje u svojim redovima ima igracče koji nose nacionalni dres. U klubu zajedno saradjujem sa jos jednim srpskim trenerom, Nemanjom Kaćanskim iz Novog Sada-kaže za Pirotske vesti Ćirić.

Kako kaže Ćirić, uslovi za rad u Kini su neverovatni.

-Uslovi za rad su fantastični, na slici mozete videti kompleks na kome se igrao turnir. Skoro svaki profesionalni klub u Kini raspolaže sa takvim kompleksom, neki čak imaju i bolje uslove-kaže Ćirić, koji je pre Kine, gde je otišao zajedno sa takođe poznatim pirotskim internacionalnim trenerom Marjanom Živkovićem(sada u Kataru), bio izuzetno uspešan trener mlađih kategorija bugarskog Ludogoreca.

foto – lična arhiva Milana Ćirića


pirotskevesti.rs
kini pirotskevesti osvaja fudbalsku kinu klub koji kine trener zavrnom https ekipu


avala.co.rs

This domain might be on sale - check the price!   

Categories


Other countries/languages

       

Partners

serbiaaccommodation.com roinf.com weighborhood.com personaio.com comeseestay.com stanje.com jicyf.com theexitfestival.com aialy.com enbhd.com liaise.biz engin3r.com mykungfuisstrongerthanyours.com regije.com belgradevents.com annds.com shopaio.com djesi.com preporucujemo.com mvprush.com spainserbia.com aktuelno.info reactiweb.com yicyf.com rebsr.com

Latest

AUTOMOTO   autoblog.rs Aug 18

20:10


VIDEO: Test Tesla Model 3