/   Avala   avala.co.rs / Srpski  

2019-05-15 21:15:12

Njemačka policija je na tragu ubicama dvojice crnogorskih državljana Darka Mijovića i Nikole Jovanovića i ranjavanja Miloša Veskovića.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Dan nakon ubistva dvojice crnogorskih državljana i ranjavanja Miloša Veskovića, njemačka policija u Forstu pronašla, nedaleko od grada, više komada oružja sa prigušivačima i još neke tragove koji će pomoći u rasvjetljavanju zločina.

Darko Mijović sa Cetinja i Nikola Jovanović iz Bara, ubijeni su u ponedeljak u zoru, a njihov prijatelj, Beograđanin Miloš Vesković (38) teško je ranjen. Sa njima u stanu bio je i Miloš Pavićević koji nije ranjen.

Njemački istražioci vjeruju da je meta napadača najvjerovatnije bio ranjeni Vesković koji je pored teških povreda uspio da pobjegne egzekutorima.

Istragu je preuzela Savezna kancelarija njemačke kriminalističke policije. Njemački portal navodi da su se ubijeni nalazili na listi za odstrijel jedne kriminalne grupe, te da je to i razlog likvidacije, a i činjenica da su se krili u napuštenoj kući ukazuje na tu tezu.

Njemački mediji prenose da je oružje, koje je korišćeno prilikom ubistva, pronađeno posle dojave policiji da je u šumi podmetnut požar.

Prema podacima policije, ubijeni i ranjeni su bezbjednosno interesantna lica i navodno su bliski škaljarskom klanu. Mijović je u Njemačku stigao prije 15 dana, dok je Jovanović već duže vrijeme u toj zemlji. Inspektori tragaju za još jednim Crnogorcem i jednim Hrvatom za koje se vjeruje da su bili u kući u vrijeme zločina.

Policija je na licu mjesta, osim oružja pronašla i dijelove garderobe i fantomke, što ukazuje da su napadači pokušali da prikriju tragove paljenjem ovih predmeta.

Policija je tokom pretresa u kući ubijenih Crnogoraca koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, pronašla plantažu marihuane. Ovo je, kako se saznaje, bilo mjesto sa kog se ditribuirala droga posebno zbog toga jer je mjesto u blizini granice sa Poljskom, piše Pink.

Stan u kojem su se krili pripada jednom stanovniku Berlina, ali on je policiji rekao da je kuća bila neuseljiva i napuštena, i da nikome nije izdao stan. Crnogorski državljani su praćeni duže vrijeme i napadači su tačno znali u kom stanu se nalaze.

Tezu da su žrtve praćene potvrđuje i izjava jednog od mještana koji je policiji ispričao da su automobili berlinskih registarskih tablica često viđani noću kako patroliraju pored kuće u kojoj se dogodilo ubistvo.

Ta vozila su se parkirala uglavnom u blizini kuće, a često na parkinge koji su rezervisani samo za stanare, zbog čega su i privukli pažnju mještana , kazao je jedan od građana i dodao da su iz vozila obično izlazili muškarci sa kapuljačama na glavi i osmatrali kuću.


mondo.me
tragu policija koji ubicama ubijeni mondo vrijeme njemaka njemci ranjavanja njemaki dravljanaavala.co.rs

This domain might be on sale - check the price!   

Categories


Other countries/languages

       

Partners

comeseestay.com ebsre.com realestate-worldwide.com enbhd.com balkansaccommodation.com whowhenwhat.info liaise.biz engin3r.com belgradevents.com improveyouruserexperience.com preporucujemo.com realestate-europa.com spainserbia.com aktuelno.info vasagent.com cevabdzinice.com roiassistant.com 2travel2live.com automobili.cf kriptovalute.ml kriptovalute.cf kriptovalute.gq ekonomija.gq stilimoda.gq modaistil.tk

Latest

AUTOMOTO   autoblog.rs Aug 18

20:10


VIDEO: Test Tesla Model 3