/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-04-16 00:24:29

Sve je neizvesno, vatrogasci su oko 22 časa objavili alarmantnu poruku da se ne može reći da je Notr-Dam sačuvan, kaže dopisnik Večernjih novosti Goran Čvorović.

Objašnjava da vatra gori u zadnjem delu katedrale, dok su čeona fasada i cela ta polovina, gde se nalaze i dve kule po kojima je katedrala poznata, ostali netaknuti.

Požar je izbio na krovu gde traju radovi i proširio se izuzetno velikom brzinom. Čitav ovaj deo se drži na drvenim gredama iz 12. veka, pa je krov odmah planuo. Vatra se gasi iz vazduha helikopterima, ali nisu mogle da se izbacuju veće količine vode da se ne bi uništila osetljiva i oštećena struktura , dodaje Čvorović.

Na gašenju požara je, kako kaže, angažovano 400 vatrogasaca, od kojih se neki nalaze i unutar zgrade.

Nekima od njih je ukazana i pomoć zbog velike količine dima koji su udisali. Inače, prema prvim informacijama, nema povređenih , rekao je Čvorović.

Glavni arhitekta rekonstrukcije katedrale oglasio se ubrzo nakon izbijanja požara, rekavši da niko od radnika u tom trenutku nije bio unutra.

Oko Bogorodičine crkve u centru Pariza okupili su se brojni građani i turisti.

Vrlo potresna slika mogla je da se vidi u okolnim ulicama, gde su neki vernici pevali molitve, a ostali to slušali u potpunoj tišini dok je crkva gorela. Okupile su se hiljade ljudi, bilo je i suza – naročito kada se 45 minuta posle izbijanja požara srušio toranj , kaže Čvorović.

Ovo su veoma teški trenuci u Parizu, puni emocija , dodao je Čvorović.


rts.rs @RTS_Vesti
slika parizu molitve vorovi suze crkvu poara potresna http koliine rekao angaovano
   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

roiue.com cr34t1v3.com whenisnextprayer.com realestate-worldwide.com excitement.tv xaas.info whowhenwhat.info bsere.com extremac.com belgradevents.com fricr.com improveyouruserexperience.com djesi.com preporucujemo.com realestate-europa.com spainserbia.com nekretnineito.com advertisement.cloud aktuelno.info ioacc.com rmysitesup.com rentacarswitzerland.com ktotm.com touristransfer.com cr8ive.cloud

Latest