/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-04-16 00:24:25

Pariski vatrogasci saopštili su da su posle nekoliko sati gašenja požara u katedrali Notr Dam uspeli da sačuvaju konstrukciju zdanja u celini, javila je agencija Frans pres.

Možemo da kažemo da je konstrukcija Notr Dam spasena u celini , izjavio je komandant vatrogasne brigade Žan-Klod Gale i dodao da je vatra stišana.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Loran Njunez izjavio je da i dalje postoji izuzetan oprez ali je dodao da je sad optističniji.

Vatrogasci su naveli da će ostati da gase požar tokom noći.

Prema preliminarnoj istrazi, izgleda da je požar slučajno izbio.

Požar je prvo je zahvatio potkrovlje, deo krova i srušio toranj koji su držala četiri stuba visine 93 metra.

Gradnja katedrale posvećene Bogorodici Mariji počela je 1163. godine za vreme biskupa Morisa de Silija. Gradnja je trajala gotovo dva veka, a prva velika restauracija crkve bila je od 1844. do 1864. godine.


rs.n1info.com
notr uspeli celini konstrukciju vatrogasci dama n1info sauvaju poar godine dodao sati
   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

weighborhood.com xn--wqa.com strasy.com wedesignweb.com kosovaaccommodation.com realestate-serbia.com theexitfestival.com balkansaccommodation.com xaas.info whowhenwhat.info engin3r.com mykungfuisstrongerthanyours.com belgradevents.com referrads.com preporucujemo.com realestate-europa.com spainserbia.com creativehalo.net imtbo.com aktuelno.info ioacc.com yewik.com prjmgr.com rapttor.cloud automobili.cf

Latest