/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-04-16 00:23:21

Prva kafeterija otvorena je u tržnom centru Rajićeva , u Knez Mihailovoj ulici.

Otvaranju je prisustvovao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je poručio da dolazak Starbaksa u neki grad znači da taj grad ima mnogo stranih turista, da je zemlja u koju dolazi bezbedna, odnosno dobra za investiranje, i da u toj zemlji raste životni standard.

Zato sam veoma srećan jer dolazak ove, možda najveće svetske kompanije kada je u pitanju prodaja kafe, znači da je Srbija pre svega značajna turistička destinacija, da u našoj zemlji ima potencijala i za ovakve brendove i da smo zemlja koja je sigurna za investiranje , istakao je Vesić, a preneo Beoinfo.

Naveo je da su pregovori trajali dve i po godine i da je Beograd prvi grad na teritoriji bivše Jugoslavije koji je dobio Starbaks kafeteriju.

Posebno sam srećan što su prihvatili moju molbu da natpis, osim na latinici, bude i na ćirilici, jer to znači da su pokazali da poštuju našu zemlju, naš jezik i kulturu. Na taj način smo pokazali da i veliki svetski brendovi mogu da se prilagode našem tržištu , rekao je Vesić i pozvao Beograđane da dođu i uživaju u još jednom svetskom brendu koji je došao u glavni grad.

Naveo je da dolazak Starbaksa nije najveća investicija, ali da je značajna za imidž grada.

Adam Mularuk, predsednik Starbaksa u kompaniji AmRest , koja je rukovodilac kafeterija tog brenda za region Centralne Evrope, izrazio je želju da budu deo svakodnevice ljudi koji ovde žive.

Poručio je da Starbaks znači - strast, ljubav prema životu i povezivanju .

Regionalni direktor Starbaksa Karol Žuradski podsetio je da je ta kompanija osnovana 1971. u američkom gradu Sijetlu.


rts.rs @RTS_Vesti
starbaks dobio grad znai koji starbaksa vesi dolazak beograd kafeterija http koja
   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

serbiaaccommodation.com ceais.com strasy.com whenisnextprayer.com comeseestay.com jicyf.com ebsre.com buregdzinica.com eagencija.com activitysonar.com xaas.info mesdzid.com belgradevents.com annds.com cevabdzinica.com iywux.com preporucujemo.com realestate-balkan.com spainserbia.com creativehalo.net imtbo.com cruiserfleet.com aktuelno.info vasagent.com cevabdzinice.com

Latest