/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-04-16 00:22:42

Prvi dokument određuje pravac saradnje u oblasti pripreme i obuke stručnih kadrova, dok se drugi odnosi na pitanja transparentnosti i informisanja javnog mnjenja o upotrebi nuklearnih tehnologija u mirnodopske svrhe, saopšteno je iz kabineta ministra Popovića.

Potpisivanjem tih sporazuma, kako je ocenio Popović , otvorena nova perspektiva u odnosima Srbije i Rusije.

Srbija će sada imati šansu da dobije transfer znanja od najboljih ruskih stručnjaka za nuklearne tehnologije i da zajedno sa njima obnavlja i gradi srpsku naučnu bazu u ovoj oblasti , istakao je Popović.

On je naglasio da Srbija zajedno sa Rosatomom želi da uspostavi najmoderniji istraživački Centar za nuklearne nauke, tehnologije i inovacije u Srbiji.

To će biti najsavremeniji takav centar u ovom delu Evrope gde će se obučavati stručnjaci za nuklearne tehnologije iz celog sveta. Danas se nuklearna energija koristi u medicini, poljoprivredi, industriji, 'pametnim gradovima'. Želimo da razvijamo potencijale Srbije u ovoj oblasti, a za to imamo najboljeg partnera, ruski Rosatom, koji je vodeća kompanija u oblasti primene nuklearne energije u mirnodopske svrhe u svetu, rekao je Popović.


rtv.rs Javna Medijska Ustanova Jmu Radio-televizija Vojvodine
nuklearne srbije mirnodopske rusije energije primeni svrhe oblasti http popovi tehnologije svrhe1009575

   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

xn--wqa.com bookofimpressions.com have2trade.com jicyf.com theexitfestival.com mesdzid.com belgradevents.com who-wear-what.com djesi.com preporucujemo.com iyuex.com realestate-europa.com spainserbia.com cruiserfleet.com aktuelno.info ioacc.com lukabar.com keepcalmandenjoy.com yicyf.com ihafiz.com has2trade.com rebsr.com dooule.com localhost automobili.cf

Latest