/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-03-15 01:04:41

Osnovni sud u Zrenjaninu osudio je ugostitelja Nikolu Novakovića na uslovnu kaznu zatvora od 10 meseci, uz obavezu da plati sudske troškove jer je protivpravno tokom protekle godine postavio splav na gradskom jezeru gde je nameravao da otvori ugostiteljski objekat.

Ugostitelj je okrivljen prema navodima presude, koju su preneli sve zrenjaninski mediji, za protivpravno zauzimanje zemljišta i za krivično delo samovlašća. On je proglašen krivim jer je tokom prva tri meseca prošle godine njegov splav bio na jezeru bez pravnog osnova, kao i zbog toga što je pri montiranju splava zauzeo tuđe zemljište.

Zrenjaninska policija uhapsila je, a zatim i pustila Novakovića početkom prošle godine zbog sumnji da je od jula do oktobra 2017. i u januaru 2018. bez dozvola zauzeo deo parcele u Zrenjaninu kod Begejske petlje, koja je vlasništvo Republike Srbije i korisnika JVP „Vode Vojvodine“. Zbog tog slučaja reagovala je gradska vlast, o čemu je Danas pisao, komunalna inspekcija izdala je nalog da se splav ukloni, a na kraju je objekat isečen i odnesen 14. marta 2018. po službenoj dužnosti a račun dostavljen investitoru.

Treba podsetiti da ceo slučaj već nekoliko godina uznemirava građane Zrenjanina, održavani su protesti u naselju Mala Amerika i tenzije su bile na najvišem nivou. Prethodnih godina neslaganje je završilo na sudu, građani su tužili investitora i izgubili spor. Tada nisu ni žalbe vredele, jer je Apelacioni sud u februaru 2017. dao za pravo investitoru. Ipak, može se reći da je ideja da se sačuva jezero pobedila jer je na kraju, promenom zakona i istekom dozvola ceo poduhvat postao zabranjen.


danas.rs @OnlineDanas
zbog danas zauzimanja novakovia zrenjaninu godine splav https dozvola protivpravno zatvora meseci


   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

weighborhood.com cr34t1v3.com whenisnextprayer.com have2trade.com enbhd.com engin3r.com belgradevents.com fricr.com preporucujemo.com realestate-europa.com spainserbia.com rivijera.me imtbo.com nekretnineito.com aktuelno.info vasagent.com rmysitesup.com keepcalmandenjoy.com reactiweb.com has2trade.com yewik.com wedevelopsites.com rapttor.cloud automobili.ga automobili.cf

Latest