/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-03-15 01:04:41

Ponovljeno suđenje Topliia Miladinoviću i još 11 okrivljenih, koji se terete da su, kao pripadnici 177. vojnoteritorijalnog odreda Peć, tokom aprila i maja 1999. u selima LJubenić, Ćuška, Pavljan i Zahać (Peć, Kosovo) ubili najmanje 109 albanskih civila, trebalo bi da bude nastavljeno sutra pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Foto: FreeImages

Prvostepenom presudom od 11. februara 2014. godine, Toplica Miladinović, Milojko Nikolić i Dejan Bulatović su osuđeni na 20 godina zatvora, Ranko Momić na 15, Abdulah Sokić na 12, Srećko Popović na 10, Siniša Mišić na pet, Slaviša Kastratović i Boban Bogićević na dve godine zatvora, Veljko Korićanin i Radoslav Brnović su oslobođeni, dok su za Vidoja Korićanin i Zorana Obradović optužnice povučene. Odeljenje za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu ukinulo je u februaru 2015. godine prvostepenu presudu i naložilo ponovno suđenje.

U ponedeljak, 18. marta, trebalo bi da se nastavi suđenja Miloradu Jovanoviću, koji se tereti da je u svojstvu rezervnog milicajca MUP Republike Srpske, Odeljenje stanice milicije Lušci Palanka, zajedno sa komandirom Vuković Slavkom, koji je u međuvremenu preminuo, i drugim nepoznatim pripadnicima civilne i vojne milicije „vršio protivzakonita odvođenja i zatvaranja, mučenja, nečovečno postupao prema civilnom stanovništvu bošnjačke nacionalnosti, nanosio velike patnje ili povrede telesnog integriteta ili zdravlja i izvršio ubistvo jednog civila“.

I nastavak ponovljenog suđenja za zločine nad hrvatskim stanovništvom u selu Lovas, takođe se očekuje u ponedeljak, 18. marta. Milanu Devčiću i drugima se sudi zbog zločina protiv čovečnosti u saizvršilaštvu koji je počinjen u hrvatskom selu Lovas 1991. godine. Zamenik tužioca za ratne zločine Dušan Knežević zatražio je ukupno 59 godina zatvorske kazne.


danas.rs @OnlineDanas
marta danas koji suenje godine https zloine zatvora godina lovas korianin aprila


   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

serbiaaccommodation.com strasy.com cr34t1v3.com comeseestay.com stanje.com realestate-worldwide.com realestate-serbia.com aialy.com balkansaccommodation.com liaise.biz bsere.com belgradevents.com cevabdzinica.com djesi.com preporucujemo.com iyuex.com mvprush.com yelwi.com spainserbia.com rivijera.me advertisement.cloud iagencija.com aktuelno.info vasagent.com sarajevo360.com

Latest