/   Avala   avala.co.rs   / Srpski  


2019-03-15 00:34:33

Foto: AP, Tanjug / RAS Srbija

Kosovski predsednik Hašim Tači je rekao da se ne sme pokvariti odnos Prištine sa SAD.

Dnevna, nedeljna i predizborna politika neće narušiti strateške odnose između Kosova i SAD ili drugih zapadnih zemalja , rekao je Tači, preneo je RTK2.

Tači tvrdi da trenutna situacija izaziva entuzijazam u Beogradu.

Od onoga što vidim i šta sam video na diplomatskom planu, Srbija je za to da ne dođe do dijaloga. U Srbiji postoji entuzijazam zbog zastoja na Kosovu. Ako se dijalog nastavi, Srbija će biti primorana da prizna Kosovo , naveo je Tači.

Što se tiče takse od 100 posto uvedene na robu iz Srbije i BiH, Tači je rekao da je to pitanje postalo monotono.

Zahtev međunarodne zajednice je da se poštuje njen savet da bi se otvorila mogućnost za nastavak dijaloga. Ovaj proces se ne može jednostrano odblokirati i ne može se tolerisati uslovljavanje Beograda. Kosovo će delovati paralelno sa međunarodnom zajednicom. Verujem u to, jer sam bio uz naše partnere i takve stvari će biti prevaziđene , naveo je on.

Tači je ponovio i da veruje da će ove godine biti zaključen konačni sporazum između Prištine i Beograda.


blic.rs
srbija beogradu rekao dijaloga entuzijazam blic biti dode pritine https izmeu odnos
   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


Categories


Other countries/languages

       

Partners

weighborhood.com xn--wqa.com strasy.com stanje.com theexitfestival.com balkansaccommodation.com excitement.tv liaise.biz engin3r.com belgradevents.com fricr.com who-wear-what.com usercomply.com preporucujemo.com realestate-balkan.com realestate-europa.com spainserbia.com aktuelno.info cetiritocka.com sarajevo360.com reactiweb.com rentacartaiwan.com automobili.cf kriptovalute.gq ekonomija.cf

Latest