/   Avala   avala.co.rs     HiTech     / Srpski  


2019-03-20 17:29:24

Evropska komisija opet kaznila Google zbog monopolističkog položaja, ovog puta zbog sasvim nove stvari!

Tek što je Google pristao da ukine Chrome i Search sa Android uređaja tj. da korisnicima ponudi alternativu konkurencije, i pošto je Google najavio revoluciju u gejmingu Stadia servisom, EU je ponovo kaznila kompaniju sa 1.49 milijardi evra, što je treća drakonska kazna u samo dve godine!

Antimonopolski regulatori EU izrekli su 20. marta još jednu kaznu Google kompaniji, ovog puta u visini od 1.49 milijardi evra (1.68 milijardi dolara) zbog zloupotrebe dominantne pozicije u onlajn oglašavanju. To je treća kazna za američku kompaniju u poslednje dve godine, navodi agencija Rojters.

Pročitajte i ovo: Šta se tačno dešava, zašto je EU kaznila Google

Regulatorni organi EU su prošle godine kaznili Google sa rekordnih 4.34 milijarde evra, jer je svoj operativni sistem android koristio za blokiranje rivala. To je usledilo nakon kazne od 2.42 milijarde evra iz 2017. godine, izrečene toj kompaniji zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Google kompanija nije još uvek komentarisala novu kaznu, koja sa prethodne dve čini jednu od najvećih kazni u istoriji EU komisije, od čak 8.25 milijardi evra!

Za Google kompaniju stvari bi mogle da budu još lošije, jer Komisija EU nastavlja sa monitoringom i istraživanjima Google poslovanja i verujemo da se neće libiti da opet kazni internet kompaniju, ako Google to zasluži na osnovu svog poslovanja.


mondo.me
google zbog milijardi evra kaznila godine mondo kompaniju kazna monopola ovog poloaja
   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


HiTech

Categories


Other countries/languages

       

Partners

weighborhood.com personaio.com realestate-mediteran.com whenisnextprayer.com stockscrunch.com realestate-worldwide.com theexitfestival.com extremac.com belgradevents.com usercomply.com preporucujemo.com iyuex.com realestate-europa.com spainserbia.com advertisement.cloud aktuelno.info mediteranaccommodation.com has2trade.com yewik.com 2travel2live.com automobili.cf kriptovalute.ml kriptovalute.gq ekonomija.gq stilimoda.gq

Latest