/   Avala   avala.co.rs     HiTech     / Srpski  


2019-03-20 17:29:24

Evropska komisija opet kaznila Google zbog monopolističkog položaja, ovog puta zbog sasvim nove stvari!

Tek što je Google pristao da ukine Chrome i Search sa Android uređaja tj. da korisnicima ponudi alternativu konkurencije, i pošto je Google najavio revoluciju u gejmingu Stadia servisom, EU je ponovo kaznila kompaniju sa 1.49 milijardi evra, što je treća drakonska kazna u samo dve godine!

Antimonopolski regulatori EU izrekli su 20. marta još jednu kaznu Google kompaniji, ovog puta u visini od 1.49 milijardi evra (1.68 milijardi dolara) zbog zloupotrebe dominantne pozicije u onlajn oglašavanju. To je treća kazna za američku kompaniju u poslednje dve godine, navodi agencija Rojters.

Pročitajte i ovo: Šta se tačno dešava, zašto je EU kaznila Google

Regulatorni organi EU su prošle godine kaznili Google sa rekordnih 4.34 milijarde evra, jer je svoj operativni sistem android koristio za blokiranje rivala. To je usledilo nakon kazne od 2.42 milijarde evra iz 2017. godine, izrečene toj kompaniji zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

Google kompanija nije još uvek komentarisala novu kaznu, koja sa prethodne dve čini jednu od najvećih kazni u istoriji EU komisije, od čak 8.25 milijardi evra!

Za Google kompaniju stvari bi mogle da budu još lošije, jer Komisija EU nastavlja sa monitoringom i istraživanjima Google poslovanja i verujemo da se neće libiti da opet kazni internet kompaniju, ako Google to zasluži na osnovu svog poslovanja.


mondo.me
google zbog milijardi evra kaznila godine mondo kompaniju kazna monopola ovog poloaja
   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


HiTech

HITECH   www.dominomagazin.com Apr 18
11:14

Samsung Galaxy Fold ima ozbiljne probleme

Categories


Other countries/languages

       

Partners

whowearit.com strasy.com rent-lux.com realestate-worldwide.com excitement.tv belgradevents.com referrads.com iywux.com preporucujemo.com spainserbia.com nekretnineito.com cruiserfleet.com aktuelno.info cevabdzinice.com cetiritocka.com lukabar.com keepcalmandenjoy.com ihafiz.com ktotm.com yewik.com cr8ive.cloud rentacartaiwan.com burgdzinice.com roiassistant.com programing.cloud

Latest