/   Avala   avala.co.rs     HiTech     / Srpski  


2019-03-20 05:14:22

Korisnici Interneta su do sada bili na oprezu da ne postanu žrtve hakera, internet prevara ili zloupotrebe podataka. Ali, sada je tu i novi protivnik – veštačka inteligencija (Ai).

Foto: Printskrin/Jutjub

Računari su odlični kada su u pitanju velike baze podataka, slika i prepoznavanje lica. Tako je kompanija IBM pokupila skoro milion nasumičnih fotografija sa servisa Flickr, kako bi trenirali svoj Ai projekat, nazvan Diversity in Faces (Različita lica), da što bolje – i brže – prepoznaje lica pojedinaca. Tako je Ai naučio da sam pretražuje internet za slikama ljudi, te da pokupi bukvalno svaku sliku koju pronađe.

Istraživači sa MITa takođe treniraju svoje projekte slikama sa interneta, ali i video snimcima sa YouTube-a. Čak i neke države, kao što je Kina, imaju masivne baze podataka koje ne sadže samo slike, već i audio zapise govora, te prepoznavanje kretanja i mimike lica pojedinaca.

Borci za ljudska prava i aktivisti širom sveta se slažu da će u doglednoj budućnosti sve iole bogatije zemlje imati baze podataka svih građana, i neku vrstu softvera koji će moći da u roku od par sekundi prepozna pojedincd ili čak cele grupe ljudi!

Dobrodošli u 1984. godinu!


danas.rs @OnlineDanas
interneta podataka danas treniraju inteligenciju sada lica slike internet https baze hakera


   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


HiTech

Categories


Other countries/languages

       

Partners

whowearit.com bosniaaccommodation.com strasy.com whenisnextprayer.com wedesignweb.com jicyf.com ebsre.com mesdzid.com regije.com belgradevents.com fricr.com who-wear-what.com improveyouruserexperience.com djesi.com preporucujemo.com spainserbia.com aktuelno.info rmysitesup.com prjmgr.com rapttor.cloud automobili.cf kriptovalute.ml kriptovalute.gq ekonomija.gq stilimoda.ml

Latest