/   Avala   avala.co.rs     HiTech     / Srpski  


2019-03-19 14:18:32

Sve je više robota koji su kreirani da bi umanjili osećaj usamljenosti, te je i Tombot Puppy najnoviji na listi robota koji nude bezuslovnu ljubav u najtežim, ali i onim manje teškim trenucima.

Robot koji podseća na zlatnog retrivera može da laje, maše repom, a osetljiv je i na dodir, zahvaljujući čemu pruža emotivnu podršku starijima, a najviše onima koji žive sa demencijom, ali i svima koji nisu u mogućnosti da neguju pravog kućnog ljubimca. Kreatori su na umu imali robota koji se ponaša poput pravog psa, ali takve želje još uvek imaju ograničenja, pa mehanički psić podseća na psolikog zmaja iz filma Neverending Story. Neke studije već potvrđuju dobrobiti koje donose terapeutski roboti, te to da utiču na smanjenje osećaja anksioznosti i depresije.

Tombot će biti pristupačniji od ostalih robota i kada je cena u pitanju, te će moći da se nabavi za 299 dolara, što je daleko povoljnije od, na primer, 2.899 dolara, koliko košta Aibo terapeutski robot.

Izvor: The Verge

Možda će vas zanimati:

Pročitajte i:  Skrivene opasnosti od veštačke inteligencije


pcpress.rs
koji puppy robot robota tombot terapiju https pcpress oseaj ljubav bezuslovnu pravog


   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


HiTech

Categories


Other countries/languages

       

Partners

ceais.com bosniaaccommodation.com weighborhood.com bookofimpressions.com personaio.com whenisnextprayer.com comeseestay.com wedesignweb.com ebsre.com excitement.tv mykungfuisstrongerthanyours.com extremac.com belgradevents.com shopaio.com preporucujemo.com mvprush.com realestate-europa.com spainserbia.com rivijera.me nekretnineito.com iagencija.com cruiserfleet.com aktuelno.info cevabdzinice.com lukabar.com

Latest