/   Avala   avala.co.rs     HiTech     / Srpski  


2019-03-19 09:23:36

Sklopivi telefon kompanije Xiaomi će koštati upola manje od Samsung Galaxy Fold-a, prenosi iGyaan. Pored toga, izvori ovog medija navode da će taj telefon stići na tržište u drugoj polovini ove godine.

Dok su Samsung i Huawei već iskoristili priliku da predstave svoje sklopive / savitljive telefone prethodnog meseca tokom Mobile World Congress-a u Barseloni, rivali od kojih se očekuje da predstave dostupnije varijante ovakvih uređaja, kao što su Motorola i Xiaomi, to tek trebaju da učine. Samsung Galaxy Fold će koštati 1980 dolara, dok će Huawei Mate X cena iznositi čitavih 2600 dolara. Te cene su, sasvim je jasno, izuzetno visoke, i svrstavaju ove uređaje u red luksuznih. Međutim, Xiaomi ima plan da predstavi drastično pristupačniji sklopivi telefon.

Naime, Xiaomi preklopni telefon se trenudno razvija pod kodnim oznakama Mi Fold i Mi Flex. On će, kada bude stigao na tržište, koštati 999 dolara na američkom, odnosno 999 evra na evropskom tržištu. Time se ispunjava želja matične kompanije da njen proizvod nema cenu koja se izražava u četiri cifre. Očekuje se da će zvanično predstavljanje biti održano do juna, ali će sam uređaj biti dostupan tek u drugoj polovini godine. Očekivano, najpre će biti lansiran u Kini, pa tek potom i na ostalim tržištima.

Pročitajte i:  Kupovina savitljivog telefona u 2019. godini - skupa greška ili ostvarenje snova?

Prema objavljenom izveštaju, gro uštede koju ostvaruje Mi Fold/Flex dolazi otuda što će telefon koristiti OLED panele koje proizvodi Visionox Technology. Preostaje samo da se vidi da li će ti paneli biti u rangu onih koji se koriste na Galaxy Fold i Mate X uređajima. Takođe, treba naglasiti da će, baš kao i Galaxy Fold i Mate X, budući Mi Fold/Flex takođe imati performanse i karakteristike u rangu top modela, te stizati sa Snapdragon 855 čipsetom, kao i do 10 GB RAM-a. Preporučujemo da pogledate kako ovaj uređaj funkcioniše u praksi na videu ispod, u kome ga koristi lično CEO kompanije Xiaomi, Lin Bin.

Izvor: GSMArena

Možda će vas zanimati:

pcpress.rs
telefon xiaomi fold drugoj polovini godine upola cene sklopivi galaxy samsung biti
   

avala.co.rs

This domain might be on sale!


HiTech

Categories


Other countries/languages

       

Partners

serbiaaccommodation.com personaio.com ebsre.com activitysonar.com enbhd.com whowhenwhat.info extremac.com belgradevents.com iywux.com who-wear-what.com preporucujemo.com spainserbia.com creativehalo.net creativehalo.co cruiserfleet.com aktuelno.info ioacc.com cp6uja.com realestate-finland.com keepcalmandenjoy.com rebrs.com rentacartaiwan.com wedevelopsites.com burgdzinice.com roiassistant.com

Latest